Koivunpahka kuksa poronsarvi koristeella

45,00 62,00 

Kuksat valmistetaan käsityönä lapissa, joten jokainen kuksa on oma yksilöllinen tuotteensa. Muodossa ja kuksan koossa on pieniä eroja. Tilavuus noin 2 dl. Juniorikuksan tilavuus on pienempi.

Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osasto:

Kuvaus

Kuksat valmistetaan käsityönä lapissa, joten jokainen kuksa on oma yksilöllinen tuotteensa. Muodossa ja kuksan koossa on pieniä eroja. Tilavuus noin 2 dl (ei juniori)

Kuksan hoito-ohjeita:

Käytön jälkeen kuksa huuhtaistaan vedellä ja laitetaan kuivumaan. Kuksaa ei tulisi pestä pesuaineella, etenkään pesukoneessa. Halutessaan kuksalle voi ennen käyttöönottoa ja aika ajoin tehdä kahvirasvauksen: Kuksaan laitetaan pariksi minuutiksi kahvia (jota ei juoda). Kaada kahvi pois ja anna kuksan kuivua pari tuntia, jolloin puun huokoset avautuvat. Kuivumisen jälkeen suodatinpussin pohjalta otetaan ruokalusikallinen märkiä, lämpimiä kahvinpuruja ja hierretään sormin lujasti kupin seinämiin, kunnes purut ovat kuivuneet. Rasva imeytyy puun avoimiin huokosiin ja muodostaa vettähylkivän rasvakalvon. Näin kuksa ei kastu, kuivu ja halkea sekä kalvon alle jäävät ylimääräiset maut.

Lisätiedot

Koko

Kuksa poronsarvi koristeella, Kuksa poronsarvi koristeella (Juniori)